Hero image: frisbee scene

Azvarlirea Ultimate Frisbee

Azvârlim egalitate între sexe, bucurie, respect, incluziune socială și prietenie încă din 2015.

split-photo

Începuturi

Joaca de-a aruncatul cu Frisbee a marcat începutul unei prietenii frumoase. Pe când am aflat că acest joc se numește, de fapt, Ultimate, tot pe atunci ne întâlneam în parcuri să ne hrănim această doză de pasiune pentru joc, cunoaștere și socializare. Ultimate și-a făcut simțită prezența în grupul nostru încă din 2008. Așa am început să ne dorim să construim o comunitate solidară, implicată și prețuită.

split-photo

Perspective

În 2015 am decis să fim mai mult decât pasionați de aruncatul cu discul de Frisbee în parcuri. Aruncători, nu. Azvârlitori da. Azvârlirea să fie! Un sport bazat pe valori care îmbrățișează sportivi sau nu, egalitate între sexe și incluziune socială. Ce vrea să însemne asta? Că poate veni oricine să joace cu noi.

Pe lângă îmbunătățirea și promovarea unui stil de viață sănătos, suntem entuziaști în a crea oportunități tuturor oamenilor care vor să ia parte la povestea noastră și să avem un impact pozitiv asupra societății prin intermediul muncii în echipă, respectului, spiritului și corectitudinii.

Diversité, egalité, incluziuné - Azvârlirea E

Hero image: frisbee scene

Azvârlirea se bazează și promovează următoarele idei și principii

🙂

Pasiune

E atât de simplu, de frumos, de urmărit și de jucat cu oricine. E un hobby transformat în pasiune. Ne place să ne jucăm, să îl privim și să cunoaștem oameni implicați. Atât de mult iubim acest sport încât colegii cu care ajungem să creăm legături, sunt ca o a doua familie pentru noi. Spiritul jocului nu presupune doar plăcerea de a te afla în el, ci și un drum de deschiderea unor noi oportunități. Astfel, Ultimate reușește să aibă un impact pozitiv asupra societății prin promovarea muncii în echipă.

🙂

Comuniune, Solidaritate, Incluziune socială

Sportul nu se dezvoltă singur, nu se joacă fără coechipieri și nici fără adversari. Pentru a respecta una dintre cele mai importante valori ale noastre care stau la bază, se află egalitatea între sexe, genuri, vârste, naționalități etc. Efectiv, oferirea unui statut egal pe teren și în echipă. Sprijinim grija față de aproapele nostru, realizăm că împreună putem crea un mediu de joc mai bun și insistăm ca echipa noastră să modeleze acest comportament pe teren și în afara acestuia. Prin încercarea de a aduce la un loc mai multe comunități, credem că lupta pentru diversitate de gen, rasă și economică este esențială pentru ca sportul Ultimate să fie cel mai bun posibil.

🙂

Dezvoltare, Independență, Îmbunătățire

Ne dorim să jucăm un rol pozitiv în ceea ce privește îmbunătățirea accesului la oportunități pentru ca toată lumea să joace la cel mai înalt nivel și să-și prezinte capacitățile întregii lumi. Drept dovadă, acest joc dezvoltă aptitudinile fiecărui om în ceea ce privește comunicarea constructivă. Unul dintre cele mai des întâlnite situații se află conflictele care trebuie rezolvate pe teren fără intervenția unui arbitru. În acest mod, jucătorii sunt încurajați să preia inițiativa, atât pe teren, cât și în afara lui.

🙂

Progres

Lipsa de infrastructură pentru activitățile sportive reprezintă un semnal mare asupra instituțiilor statului. Vrem să dăm ocazia prin acest sport, prilejul de apartenență la grup, de participare într-un sport cu valori sănătoase și o parte integrantă a pasiunii pentru azvârlitul cu frisbee. Căutăm mereu noi parteneriate care să ne sprijine și să aducem soluții creative care să ne ajute să aducem Ultimate cât mai multor oameni.

Ce este Ultimate Frisbee?

Ultimate este un sport de echipă ce se joacă cu un disc zburător. Echipele sunt formate din câte 7 jucători. Este jucat pe un teren dreptunghiular, cu lăţimea aproximativ jumătate din cea a unui teren de fotbal, cu o zonă de ţintă la fiecare capăt.

Obiectivul fiecărei echipe este de a marca un gol ​atunci când un jucător al său prinde o pasă în zona de ţintă pe care o atacă. Un aruncător nu poate alerga cu discul, dar poate pasa discul în orice direcţie, oricărui coechipier. În orice moment în care o pasă este incompletă, se produce o schimbare de posesie, iar cealaltă echipă va intra în posesia discului şi va încerca să înscrie în zona de ţintă opusă. Jocurile se desfăşoară tipic până la înscrierea a 15 goluri şi durează în jur de 100 de minute. Ultimate-ul este auto arbitrat și non-contact. Echipele pot fi formate exclusiv din baieți, exclusiv din fete sau pot fi mixte. Atât la nivel european, cât și la nivel mondial, turneele organizate de WFDF (World Flying Disc Federation) încurajează orice tip de echipă, raportul fete-băieți dintre echipele jucătoare fiind irelevant.

Spiritul Jocului ghidează participanții în arbitrarea jocului şi în modul în care se comportă pe terenul de joc.

Multe din regulile acestea sunt generale prin natura lor şi acoperă majoritatea situaţiilor, cu toate acestea unele reguli definesc situaţii specifice şi se aplică în locul celor general valabile. (undeva cu un buton-vezi regulile sau Reguli Ultimate)

Mai mult

💰 Îți place ce facem? Ne poți susține printr-o donație

Dacă vrei să faci parte din comunitatea noastră de frisbee guys enthusiast/oameni care rezonează cu valorile noastre, te interesează viitorul sportului și vrei să sprijini această activitate, te invităm/am fi recunoscători să donezi pentru aceiași oameni care vor să facă o lume mai bună prin mișcare.

💸 Formular 3.5%

Se pot face donații și direct în contul nostru: RNCB0000111122223333 Asociația Azvârlirea

Azvârlirea

© Copyright 2023